alt

Goed, minder of geen vlees?

De consumptie van vlees staat onder maatschappelijke druk. Voor een deel is dat natuurlijk terecht, maar bij Gilles geloven we dat er manieren zijn om hier – met elkaar – beter mee om te gaan. Door er bijvoorbeeld minder vaak, méér van te genieten. Door het bij de slager te kopen en het met aandacht te bereiden.

Lekker vlees begint bij een goed leven. Onze dieren krijgen gevarieerd voedsel, hebben voldoende stalruimte en zijn altijd met respect behandeld. Van boer tot slager: we kennen iedereen persoonlijk. Wij geloven in onze producten en de kwaliteit die we bieden, daar willen we ook niet ingewikkeld over doen. Gilles bestaat al meer dan 50 jaar. In die tijd is er veel veranderd, maar de basis blijft hetzelfde: ambacht en aandacht.

In de toekomst zijn er ook geen verborgen productieruimtes meer. ‘We gaan weer zien dat de slager complete stukken vlees in zijn vitrine heeft liggen en dat er één lapje vlees vanaf wordt gesneden,’ aldus Dick Wever.

‘Wij zijn continu aan het innoveren en we blijven altijd op zoek naar manieren om een nog beter product te maken. Minder suiker en zout, bijvoorbeeld.’ De inspiratie voor nieuwe producten vindt Dick op beurzen, in het buitenland, via Instagram en Facebook en ook gewoon via familie en vrienden. Daarnaast krijgt Gilles ook concrete aanvragen van klanten. ‘We zijn nu bezig met een hybride worst. Deze bestaat voor vijftig procent uit vlees en vijftig procent uit rode linzen, champignons en rode bieten.’

Dus eet minder vlees, maar koop het bij de slager. Bereid het met aandacht en bovenal: geniet ervan.

 

Terug naar het overzicht

Delen:

Deel deze pagina: